I øjeblikket læsser de en masse lort og slakker og skidt i Lillebælt. Udfor Vejle og Fredericia (det er altså de jyder, Lillebælt er 80% fynsk).
Nede under overfladen, gisper livet. Fisk og havplanter har det ikke specielt let – og vi er tydeligvis ligeglade, for vi kan jo ikke se det nede under overfladen. Hvis nu de havde smidt alle de tonsvis af ulækkert slam i vejkanten, havde vi protesteret øjeblikkeligt. Det ligger lige der for pokker! Men under overfladen, gør det ikke så meget .. jo det gør sku’ så!!
Havbund
Og så:
Nede i Lillebælts vandkant, på stranden, hvor jeg går hver dag med min legekammerat, labradoren Viggo, finder jeg dagligt planter, der er skyllet i land .. og så begyndte jeg at male på dem. Jeg vil prøve at vise os heroppe over overfladen, hvor dejlige og smukke og levende de er, planterne dernede i havets have, så vi holder op med at smide al det lort ned til dem.
Det drejer det her sig om … bare vent og se, det er de allermærkværdigste, fantastiske ting der dukker op fra Lillebælts dyb.