Jeg har længe haft en ide om en børnevenlig udstilling, opstillet og indstillet til børnenes højde.

Tit-tit ser jeg børn til udstillinger bevæge sig rundt dernede i knæhøjde og skule op til os voksnes barnligheder og skrækkeligheder på væggene.

Så jeg bønfaldt Fredericia Kunstforening om at lave deres 75års jubi-udstilling i børnehøjde, ja, det var nærmeste et krav, og så fik jeg min vilje JEGVILJEGVILJEGVIL .. jeg V I L!

Mine billeder springer jo ud fra mit Peter Pan’ske sind (jeg bliver nok aldrig, aldrig, aldrig rigtig voksen voksen). De bevæger sig på kanten af det barnlige, evigglade, legesyge, smilende, farverige, pjattede – men alligevel altid med de voksnes løftede, advarende pegefinger, lurende, viftende ovenover det hele. Tænk dig om!

Jeg er himmelhenrykt over det, jeg har fået lavet og samlet sammen til denne 75-års børnefødselsdag. Jeg glæder mig til, at du ser det. Barnligheden er vores, ikke kun vores børns, det er ikke counter strike og pokemon-figurer, men Anders And og indianere, bjørne og biler og fart-og-tempo’s universer.  Gravet frem, bragt op til idag og krydret med alt, hvad livet har lært en gammel dreng på tresindstyve.

For første gang har jeg en stor samling af figurer lavet af Lillebælts kant’sten med. Det bliver bedre og bedre – og millioner af sten ligger på min strand og venter på, at det bliver deres tur .. for første gang viser jeg restrospektivt billeder fra opstarten, hvor jeg forsøgte at male som en voksen, hvilket heldigvis mislykkedes totalt.

Jeg har på opfordring af Fredericia Kunstforening lavet nogle billeder over Fredericia, så du med øjnene kan spadsere i området, som det absolut IKKE er. Og dog, alligevel. Det er en behagelig og sjov oplevelse.

Det er sandelig for børn , men ikke kun, vel ? .. kom!

//jacobs

’KUN FOR BØRN! Ej vel?’

Kulturcenter, Kongensgade 111, 7000 Fredericia.

Fredag d. 26. april kl. 17.00 til og med søndag d. 12. Maj.
Åbningstider: Tirsdag-fredag kl. 14-17, Lørdag kl. 11-17, Søndag kl. 14-17