1202 | 2021 … i den virtuelle udstilling svømmer mine fisk rundt. FISK er de modeller, jeg maler. Livet under vandoverfladen er nærmest usynligt. Vi bemærker det ikke dagligt – og så bliver det extra interessant at male og vise frem. Du får noget, du ikke vidste, du havde brug for.

Dybde er rigtig vigtigt i mine billeder. Dybden er vigtigere end bredden og højden. Og under overfladen er der en helt speciel sløret dybde, der har en lækker virkning. Jeg har malet den verden i rigtig mange år. Der findes en filmstump, hvor jeg fortæller om et større undervandsbillede til en fernisering i et galleri i Bredgade i 2002.

I vandet er der et multietnisk samfund, der er vildt syret. Der er mere liv på vores klode i vandet, end der er på land. Men alt det liv er uden for vores synsfelt, det er væk, det … der nede under overfladen. Vis et billede af en storvildtsjæger, der har skudt en elefant, og vi går amok. Vis så en lystfisker, der med en krog i gabet på en lille sværdfisk har trukket den i land bag en motorbåd i en kamp, der varede timer, og vi trækker på skulderen. En tyrefægter 😱😱😱 … sprængfarligt.) Det gør nok ikke ondt på fisk, sådan noget, bløder sådan en filejs egentlig?

Så jeg maler fisk. Og jeg ææææælsker det. Jeg kommer selv ned under, når jeg maler. De opstår nærmest af sig selv, fiskene. Og de slår, de slår sgu’  …. de slår med halen!

I 1202 | 2021 er der 12 små solofisk, alle med egne titler, som:

Rød uophalet
Benfri sild
Gul skallenikker
Udklækket Beluga
Førfangstfrisk fisk
Poisson et Son
Havkat med killing
Oversøisk grydebuk
LILLE dobBÆLT Salto
Hun, med fuld kuld

Poisson et SonDu kan se dem her

Og så er der det store fiskelærred SYD ØST, der hedder sådan, fordi der ALTID er stort vand mod SydØst, uanset hvor vi er på klodsmajorden.

SYD ØST på vej

Se det færdige SYD ØST her

De fisk er sunde. Vi skal behandle dem godt og ikke bare smide alt vores lort ud i deres verden … uden livet i havet ville livet på jorden være dødsygt. Få din egen fisk ‘førfangstfrisk’ – og op på væggen med den. Fisk har ben i næsen.