Nærsynet eller detaljesøgende?

Jeg har i lang tid malet motiver fra under overfladen. Det er en del af pakken. Det er et sted, jeg søger hen i mine billeder, fordi det er godt, og fordi det kan noget helt specielt og underfundigt. Lad mig forklare det, hør her:

Fisk er total syrede og for vilde i virkeligheden, de har mønstre og striber og pletter. De ligner noget, som Guds design’engle har skabt i en sand munter skabelsesrus på svampe og poppede stoffer. De fisk jeg har malet kommer ikke i nærheden af de virkelige fantastiske (endnu) …

 

 

Alt forunderlige væsener 

 

 

De popper helt automatisk op, når du kigger dybt ind og kombinerer 2 fisk til et nyt sæt øjne.

?BING? Lige foran dig dukker nye figurer frem, som ikke var der før, masser af dem, de bliver bare ved. Du ser dem heldigvis ikke lige umiddelbart, men de kommer, lidt efter lidt, fler og fler. Billedet skal jo holde i flere årtier, minimum.

 

Under vandet kommer der en tættere dybde. Det er muligt at kigge dybt ind i billedet og se liv langt inde. Det virker som om, du kan stikke armen dybt ind i billedet og pille en enkelt fisk ud, en guldstrut i øret eller en haj i halen. Kilde en blæksprutte under armen eller hive en torsk i skægget.

Fisk er sundt …

… g så har de hele 70% af klodsmajordens overflade (altså under overfladen). Vi mennesker er også nogle underlige fisk, der består af 70% vand og er i familie med fiskene, millioner af tip-older langt ude. Vi kunne svømme, inden vi kunne krybe, inden vi kunne gå.

 

Overfladen

 

 

Livet over overfladen. I fiskebilledet er der speciel mulighed for at dykke op til- (og op over) overfladen og tage den verden med og kombinere de 2 verdener, set nedefra.

Havbunden … er havets have, fuld af fantastiske planter. 50 m høje tangtulips og de mest fantastiske havblomster, der lever og napper fiskene i halen, hvis de kommer for tæt, søstjerner og krabber og endnu uforstenede søpindsvin. Alt det giver mulighed for at skabe abstrakt naturalisme, der glæder øjet og sindet og hele tiden er under forandring, hele tiden overrasker og forundrer.

 

Haven på havets bund

 

Når jeg hver dag står og maler mine stenfigurer og mine catwalks og biler og mine barokke rocks og alt det andet, er det af-&-til befriende at bevæge sig ned under overfladen og flygte ned i den fantastiske delvis uopdagede verden, der er dernede. De, der har mine undervandsbilleder på væggen, kender til – og værdsætter dén fornemmelse og det flygtigt flydende escape og kick, det giver.
Jeg har vedvarende en lille samling fiskebilleder til rådighed i mit atelier på Fønsskov. Så i stedet for at ligge søvnløs om natten og spekulere i aktiemarkedets farlige bølger, så kan du ligge og drømme dig ned under overfladen og langsomt flyde over i en rolig, afslappet, dybhavs søvn.

Tak for at du følger med her .. de bedste hilsner dybe buks og hejs.

Jacobs

 

Gammel kinesisk visdom: Giv en mand en fisk og du har mættet ham for en dag. Lær ham at fiske og du har mættet ham for livet.